Həkimlərin fikrinə görə, pendir yağlı məhsul olsa da, ürək-damar sisteminə heç bir ziyanı yoxdur. Tam əksinə onun tərkibində insan orqanizmi üçün yararlı olan protein, kalsium, vitamin A, K, sink, maddələrlə zəngindir. Mütəxəssislərin araşdırmalarına görə 3 növ pendir mövcuddur ki, hansılar ki, yemək olmaz. Bunlar əridilmiş, kifli və duzlu pendirlərdi.
Azadinform həmin araşdırmanı təqdim edir:
Əridilmiş pendiri müxtəlif duru yağlardan, zeytun yağı, kətan toxumu yağından və palma yağından hazırlayırlar. Bu yağlar özlüyündə zərərsizdi, ürək damar xəstəliyinə səbəb pendirin tərkibində olan palma yağıdır. Çünki palma yağı doymuş yağdır və qan-damar sistemində xolesterini yüksəldir. Diyetoloqların fikrinə görə palma yağı orqanizmi sürətlə qocaldır.
Kiflənmiş pendir uşaqları zəhərləyə bilər. Çünki kif tullantı ixrac edən canlıdır. Xüsusən 5 yaşadək uşaqlara qəti qadağandır. Bağırsaq problemi olan insanlar bundan uzaq durmalıdırlar əks təqdirdə bağırsaqda köp və ağrı ola bilər. Hamilə qadınlar qətiyyən yeməməlidir. Yoxsa bakterioloji infeksiyaya tutula bilərlər ki, bu da körpənin məhvinə gətirib çıxardır. Duzlu pendir isə yuxarı təzyiqli insanlar üçün ziyanlıdır. Çünki duzlu pendir bol duzlu suda emal edilir.
tərkibindəinsanlaryağındanfikrinəorqanizmisürətləuşaqlaraqadağandırbağırsaqproblemiyaşadəkxüsusənkiflənmişzəhərləyəqocaldırtullantıcanlıdıruşaqlarıbağırsaqdaməhvinəkörpəningətiribçıxardırziyanlıdırtəzyiqli