Azərbaycan İdeyası

İnfarkt riskini artıran məhsullar - Kolbasa, şokolad... ...

Tarix:6-02-2019, 13:54
Baxış Sayı:231

  İnfarkt riskini artıran məhsullar - Kolbasa, şokolad... ...


Türkiyəli professor, ürək və damar cərrahı Barış Çaynak infarkta səbəb olan qidaları açıqlayıb.
Korrupsiya-q.azxəbər verir ki, həkimimin sözlərinə görə, doymuş yağ ehtiva edən yeməklər qaraciyərin yağlanmasına və xolesterinin artmasına gətirib çıxarır.
“Bir çox qidanın üzərində doymuş və doymamış yağların siyahısı var. Doymuş yağların istifadə olunduğu məhsulları doymamış yağlarla əvəz edin. Enerjimizin üçdə bir hissəsi yağlar təmin etməlidir. Bir qadının gündəlik yağ ehtiyacı təxminən 70 qram, kişi üçünsə 90 qram”, - deyə cərrah qeyd edib.
Həkim infarkt riskini azaltmaq üçün bu qidalardan uzaq durmağı tövsiyə edib:
Ağ şokolad, konfet, keks, pudinq və biskvit
Xəmir xörəkləri, piroq, qoğal
Kolbasa, kotlet, basdırma və yağlı ətlər
Marqarin, palma yağı
Kokos, kokos kremi
Qaymaq, krem pendir kkimi çox yağlı süd məhsulları.

OXŞAR XƏBƏRLƏR
Zahir Muradov – 70
Zahir Muradov – 70
Namizəd Səfərov dələduzluqda ittiham olunur
Namizəd Səfərov dələduzluqda ittiham olunur
Kiberpolisdən “Qarabağ” - “Ayaks” oyunu ilə bağlı əməliyyat - Saxlanılanlar var + VİDEO
Kiberpolisdən “Qarabağ” - “Ayaks” oyunu ilə bağlı əməliyyat - Saxlanılanlar var + VİDEO
Yaş həddinə görə dövlət qulluğuna xitam verilənlərə birdəfəlik haqq ödəniləcək
Yaş həddinə görə dövlət qulluğuna xitam verilənlərə birdəfəlik haqq ödəniləcək
Dövlət qulluğuna qəbul qaydalarında dəyişiklik edilir
Dövlət qulluğuna qəbul qaydalarında dəyişiklik edilir
Parlament dövlət büdcəsini QƏBUL ETDİ
Parlament dövlət büdcəsini QƏBUL ETDİ
AYNA cərimə yazdı - Məhkəmə LƏĞV ETDİ
AYNA cərimə yazdı - Məhkəmə LƏĞV ETDİ
Azərbaycana 6 gün QAR YAĞACAQ
Azərbaycana 6 gün QAR YAĞACAQ