Azərbaycan İdeyası

İnfarkt riskini artıran məhsullar - Kolbasa, şokolad... ...

Tarix:6-02-2019, 13:54
Baxış Sayı:231

  İnfarkt riskini artıran məhsullar - Kolbasa, şokolad... ...


Türkiyəli professor, ürək və damar cərrahı Barış Çaynak infarkta səbəb olan qidaları açıqlayıb.
Korrupsiya-q.azxəbər verir ki, həkimimin sözlərinə görə, doymuş yağ ehtiva edən yeməklər qaraciyərin yağlanmasına və xolesterinin artmasına gətirib çıxarır.
“Bir çox qidanın üzərində doymuş və doymamış yağların siyahısı var. Doymuş yağların istifadə olunduğu məhsulları doymamış yağlarla əvəz edin. Enerjimizin üçdə bir hissəsi yağlar təmin etməlidir. Bir qadının gündəlik yağ ehtiyacı təxminən 70 qram, kişi üçünsə 90 qram”, - deyə cərrah qeyd edib.
Həkim infarkt riskini azaltmaq üçün bu qidalardan uzaq durmağı tövsiyə edib:
Ağ şokolad, konfet, keks, pudinq və biskvit
Xəmir xörəkləri, piroq, qoğal
Kolbasa, kotlet, basdırma və yağlı ətlər
Marqarin, palma yağı
Kokos, kokos kremi
Qaymaq, krem pendir kkimi çox yağlı süd məhsulları.

OXŞAR XƏBƏRLƏR
“Ermənilərin öldürə bilmədiyi atamı Xocavənd polisinin bizə qarşı düşmən münasibəti öldürdü” +VİDEO
“Ermənilərin öldürə bilmədiyi atamı Xocavənd polisinin bizə qarşı düşmən münasibəti öldürdü” +VİDEO
Qanunsuz aborta görə cəzalar sərtləşdirilir
Qanunsuz aborta görə cəzalar sərtləşdirilir
Veteranların NƏZƏRİNƏ! 80 manat artırılır? - Nazir müavini AÇIQLADI
Veteranların NƏZƏRİNƏ! 80 manat artırılır? - Nazir müavini AÇIQLADI
Sosial müavinətlər artırıldı
Sosial müavinətlər artırıldı
Milli Məclisin iclası başladı
Milli Məclisin iclası başladı
Hindistanlı tələbələr Ermənistana axın edir: Təhsil səviyyəsi, yoxsa?..
Hindistanlı tələbələr Ermənistana axın edir: Təhsil səviyyəsi, yoxsa?..
Əhməd Vahidi SEPAH-ın rəhbəri TƏYİN EDİLDİ
Əhməd Vahidi SEPAH-ın rəhbəri TƏYİN EDİLDİ
Hindistanlı tələbələr Ermənistana axın edir: Təhsil səviyyəsi, yoxsa?..
Hindistanlı tələbələr Ermənistana axın edir: Təhsil səviyyəsi, yoxsa?..