Azərbaycan İdeyası

Balığı unlayıb qızartmaq xərçəngə yol açır- Tanınmış alimdən xəbərdarlıq

Tarix:11-08-2017, 11:50
Baxış Sayı:638

 Balığı unlayıb qızartmaq xərçəngə yol açır- Tanınmış alimdən xəbərdarlıq


Türkiyənin tanınmış professoru Canan Karatay daha bir maraqlı iddia ilə çıxış edib.
Korrupsiya və Qanun saytı xəbər verir ki, o, əvvəlcə türk və türkdilli ölkələrin mətbəxinin Avropa mətbəxindən daha sağlam olduğunu, yeməklərin hazırlanma qaydasının nisbətən təhlükəsizliyini qeyd edib.
Karatay tərəvəz, pencər, lobya və zeytun yağından az istifadənin Qərb mətbəxi üçün bir mənfi hal kimi dəyərləndirib. Lakin hər zaman maraqlı ideyaları və xəbərdarlıqları ilə seçilən xanım alim bu dəfə kimsənin ağlınagəlməyəcək bir təamda xərçəng risklərinin olmasını bildirib. O, unlanaraq qızardılmış balığın gələcəkdə xərçəngə yolaçma ehtimalının olduğunu qeyd edib: "Balığın özü sağlamlıq üçün xeyirlidir. Amma unlanaraq qızardılması gələcəkdə xərçəng təhlükəsi yarada bilər.
Adətən, tez-tez qida sənayesi ilə məşğul olan şirkətərlə problemlər yaşayan xanım alim unlanmış balığın hansı səbəbdən xərçəng yaratmaq məsələsinə isə toxunmayıb.


OXŞAR XƏBƏRLƏR
Əhaliyə xəbərdarlıq - Sabah saat 21:00-dan başlayır...
Əhaliyə xəbərdarlıq - Sabah saat 21:00-dan başlayır...
Hadrutun işğaldan azad olunmasından 5 İL ÖTÜR
Hadrutun işğaldan azad olunmasından 5 İL ÖTÜR
Qəfil ürək ölümləri artır: Kardioloq SƏBƏBLƏRİ AÇIQLAYIR
Qəfil ürək ölümləri artır: Kardioloq SƏBƏBLƏRİ AÇIQLAYIR
TƏBİB-in bıçaqlanan əməkdaşının SON DURUMU
TƏBİB-in bıçaqlanan əməkdaşının SON DURUMU
TƏBİB-in xanım işçisi BIÇAQLANDI - YENİLƏNİB
TƏBİB-in xanım işçisi BIÇAQLANDI - YENİLƏNİB
Təşvişə düşməyin! - Xəbərdarlıq
Təşvişə düşməyin! - Xəbərdarlıq
Putin sabah ad gününü necə keçirəcək?
Putin sabah ad gününü necə keçirəcək?
14 yaşlı qıza əxlaqsızlıq edən yeniyetmə həbs edildi
14 yaşlı qıza əxlaqsızlıq edən yeniyetmə həbs edildi