Azərbaycan İdeyası

Balığı unlayıb qızartmaq xərçəngə yol açır- Tanınmış alimdən xəbərdarlıq

Tarix:11-08-2017, 11:50
Baxış Sayı:638

 Balığı unlayıb qızartmaq xərçəngə yol açır- Tanınmış alimdən xəbərdarlıq


Türkiyənin tanınmış professoru Canan Karatay daha bir maraqlı iddia ilə çıxış edib.
Korrupsiya və Qanun saytı xəbər verir ki, o, əvvəlcə türk və türkdilli ölkələrin mətbəxinin Avropa mətbəxindən daha sağlam olduğunu, yeməklərin hazırlanma qaydasının nisbətən təhlükəsizliyini qeyd edib.
Karatay tərəvəz, pencər, lobya və zeytun yağından az istifadənin Qərb mətbəxi üçün bir mənfi hal kimi dəyərləndirib. Lakin hər zaman maraqlı ideyaları və xəbərdarlıqları ilə seçilən xanım alim bu dəfə kimsənin ağlınagəlməyəcək bir təamda xərçəng risklərinin olmasını bildirib. O, unlanaraq qızardılmış balığın gələcəkdə xərçəngə yolaçma ehtimalının olduğunu qeyd edib: "Balığın özü sağlamlıq üçün xeyirlidir. Amma unlanaraq qızardılması gələcəkdə xərçəng təhlükəsi yarada bilər.
Adətən, tez-tez qida sənayesi ilə məşğul olan şirkətərlə problemlər yaşayan xanım alim unlanmış balığın hansı səbəbdən xərçəng yaratmaq məsələsinə isə toxunmayıb.


OXŞAR XƏBƏRLƏR
Zahir Muradov – 70
Zahir Muradov – 70
Namizəd Səfərov dələduzluqda ittiham olunur
Namizəd Səfərov dələduzluqda ittiham olunur
Kiberpolisdən “Qarabağ” - “Ayaks” oyunu ilə bağlı əməliyyat - Saxlanılanlar var + VİDEO
Kiberpolisdən “Qarabağ” - “Ayaks” oyunu ilə bağlı əməliyyat - Saxlanılanlar var + VİDEO
Yaş həddinə görə dövlət qulluğuna xitam verilənlərə birdəfəlik haqq ödəniləcək
Yaş həddinə görə dövlət qulluğuna xitam verilənlərə birdəfəlik haqq ödəniləcək
Dövlət qulluğuna qəbul qaydalarında dəyişiklik edilir
Dövlət qulluğuna qəbul qaydalarında dəyişiklik edilir
Parlament dövlət büdcəsini QƏBUL ETDİ
Parlament dövlət büdcəsini QƏBUL ETDİ
AYNA cərimə yazdı - Məhkəmə LƏĞV ETDİ
AYNA cərimə yazdı - Məhkəmə LƏĞV ETDİ
Azərbaycana 6 gün QAR YAĞACAQ
Azərbaycana 6 gün QAR YAĞACAQ