İnsanlar günün istənilən vaxtında kalsiumla zəngin olan pendirdən istifadə etməyi xoşlayır. Ancaq tibb ekspertləri faydalı qida olaraq bildiyimiz pendir haqqında qeyri-adi açıqlamalar ediblər.
Moderator.az xəbər verir ki, pendirlə bağlı aparılmış həmin araşdırmada bu ağartı məhsulundan izafi istifadənin fəsadları qabardılıb:
Alimlər qatıq yemənin döş xərçəngi riskini azaltdığını, bəzi pendir növlərinin isə, əskinə olaraq, bu riski artırdığını bildirirlər.
ABŞ-da xərçəng profilaktikası və nəzarət şöbəsində, döş xərçəngi diaqnozu qoyulan 1941 qadınla yanaşı, 1237 sağlam qadın arasında aylıq süd məhsulları istifadəsinə aid sorğulara cavab vermələri xahiş olunub.
Araşdırmalar nəticəsində süd məhsulları istifadə edən qadınlarda döş xərçəngi inkişaf riski yüzdə 15 daha aşağı olub.
Bununla yanaşı,pendirdən daha çox istifadə edən qadınlarda xərçəng riskinin 53% artdığı göstərilib.